Historie

In 2004 zijn we begonnen met het importeren van gebruikte Rayburns (uit alle hoeken van Engeland), meestal bij particulieren rechtstreeks uit de keuken. Deze werden schoongemaakt, nagekeken en op vooral fairs verkocht. Aangezien de Nederlandse importeurs, vooral door onbekendheid, eigenlijk niets met het merk Rayburn deden zijn wij door Aga Engeland benaderd om de Rayburn fornuizen in Nederland en Duitsland in de markt te zetten.

Vooral de presentatie, door middel van landelijke styling van de hand van Willy (ook vooral bekend van het blad Landleven), sprak de Engelsen aan. Na een training in de Rayburn fabriek in Engeland is Gert-Jan nog beter op de hoogte van alle (technische) ins en outs van de diverse Rayburns.

Op dit moment kan men kiezen uit 5 verschillende types hout gestookt. Ook de combinatie met een compacte Aga 4-2 als module naast de hout gestookte Rayburn is mogelijk. Deze zijn tevens in dezelfde 7 kleuren te leveren als het gehele Rayburn assortiment. Gasgestookte modellen leveren wij alleen 2e hands.

Inmiddels hebben we een behoorlijke klantenkring opgebouwd in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Daarnaast staan er ook Rayburns van ons in Tsjechië, Hongarije, Noorwegen, Zweden en Tanzania.